30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

30 Ağustos, özgürlüğü elinden alınarak yurdunun hemen hemen tamamı işgal edilmiş, dahili ve harici düşmanlarla savaşa savaşa yorulmuş bir milletin, bileklerine vurulan zincirleri kırdığı,”ya istiklal ya ölüm“ diyerek onurlu bir gelecek için canını ortaya koyarak ayağa kalktığı gündür. Emperyalizmin taşeronu olan Yunan ordusunun aylarca aşılamaz denilen mevzi ve direneklerini birkaç saat içerisinde aşan Türk ordusu, birkaç gün içinde cepheyi yararak, yaklaşık 11 günde 400 kilometre ilerleyerek yurdu özgürlüğüne kavuşturmuş ve toprağı vatan yapmıştır.
Kurtuluştan sonra sıra kuruluşa gelmiş ve yüzyıllar boyunca karanlıkta bırakılan Anadolu, medeniyet ışığı ile aydınlanmıştır. Eğitim ve sağlık konusunda atılan adımlarla çok kısa süre içerisinde olumlu sonuçlar alınmış, sanayileşme konusunda gösterilen gayretlerle de 15 yıl gibi kısa süre içerisinde 50 ’ye yakın sanayi tesisinin temeli atılmıştır.
Masa başında yapılan emperyalist planları bozan, bizleri özgür bir ülkede yaşama kıvancına ulaştıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. O gün top ve tüfekle ülkemizi işgale yeltenen emperyalizm ve işbirlikçilerinin bugün sosyal, kültürel ve demografik yollarla aynı amaç için uğraştığının farkındalığıyla, bu saldırılara karşı da 30 Ağustos 1922 kararlılığıyla dimdik duracağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Kütahya Barosu Başkanlığı