11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

11 Ekim’ler bir kutlama günü değil, kız çocuklarının sorunlarını ve çözüm yollarını bir kez daha gündeme getirme günüdür…

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 19 Aralık 2011 tarihli toplantısında, “kız çocuklarının çocuk haklarından eşit olarak yararlanmadığı, onlara verilecek her desteğin kız çocuklarına karşı ayrımcılığı ve şiddeti önleyeceği, onları güçlendireceği ve bunun toplumsal açıdan yararı önemle vurgulanmış” ve 11 Ekim’lerin “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak kabul edilmesine oybirliğiyle karar verilmiştir.

Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk hakları komisyonu olarak, “kız çocuklarının eğitim, sağlık, güvenlik, beslenme, gelişim gibi haklarını eşit olarak kullanması ve kız çocuklarına yönelik ayrımcılık ve şiddete son verilmesi çağrılarını yineliyor ve kız çocuklarının güçlendirilmesi için üzerimize düşen sorumlulukları üstlenerek, onların güçlü birer lider ve potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri bireyler olabilmeleri için hep birlikte daha fazla çaba sarf etmeliyiz.

Kız çocukları toplumun geleceğidir. Onları desteklemek geleceği aydınlatmaktır.
Bu 11 Ekim’de ve her gün, kız çocuklarının güçlenmesi için çalışmaya devam edeceğiz.